Áruházunk technikai okok miatt jelenleg nem üzemel! Kérünk látogass vissza később!

Elkészült a Windows 10 legújabb nagy frissítése: így telepítheti

Elkészült a Windows 10 legújabb nagy frissítése: így telepítheti

Elérhetővé tette a nagyközönség számára a Microsoft a Windows 10 operációs rendszer May 2019 Update nevű legújabb nagy funkciófrissítését (verziószáma 1903, ami arra utal, hogy az eredeti, több évvel ezelőtti tervek szerint a tavaszi frissítések márciusban érkeznek).

Az új kiadást - ahogy korábban is - fokozatosan juttatja el a szoftvergyártó a felhasználókhoz. A vállalkozó kedvűek már most is egyszerűen hozzájuthatnak. Kattintsunk a Start menüben a Gépház ikonon, indítsuk el a Frissítés és biztonság modult, majd kattintsunk a Frissítések keresése gombra. Ha a rendszer nem kínálja fel a May 2019 Update telepítését, menjünk a Microsoft letöltési oldalára, és kattintsunk a Frissítés gombon a frissítési segéd elindításához. 

 

 
 

Windows 10 Home és Pro változatot használók immár eldönthetik, hogy telepítik-e az évente kétszer kiadott nagyszabású funkciófrissítéseket (ilyen például a tegnap megjelent May 2019 Update). Ha ez rendelkezésükre áll a Windows Update oldalon, a Letöltés és telepítés gombra való kattintással kezdeményezhetik a frissítést. Ha nem kattintanak a gombon, a telepítés nem történik meg, nem úgy mint korábban, amikor a folyamat automatikusan elindult. Azonban amikor a felhasználók által futtatott Windows 10-verzió támogatási időszakának a vége közeledik (melytől kezdve már nem kapunk hozzá frissítéseket), a Windows 10 automatikusan telepíteni fogja a legújabb funkciófrissítést. A támogatási időszak általában a kiadást követően 18 hónapig tart.

A Windows 10-et használók elhalaszthatják a nagy funkciófrissítések között kiadott kisebb frissítések telepítését is legfeljebb 35 nappal.

Ezentúl a kereséssel a számítógép bármely helyén felkutathatjuk a fájlokat, nem csak a dedikált mappákban (OneDrive, Dokumentumok, Letöltések, Zenék, Képek, Videók, Asztal). Ez azonban indexelést igényel, ami lassíthatja a számítógép működését és csökkenti az akkumulátor-üzemidőt.

Immár több beépített alkalmazást távolíthatunk el a számítógépről, mint korábban, így például a Számológépet, a Naptárat, a Groove Zenét, a Paint 3D-t, a Filmek + TV-t, a Sticky Notest, a Metszet és vázlatot, valamint a Hangrögzítőt. 
A profi felhasználók és a rendszergazdák számára lehet érdekes a Windows 10 Pro és Enterprise változatának újdonsága, a Windows Sandbox, amely lehetővé teszi szoftverek és weboldalak tesztelését saját konténerben, így ha azok rendellenesen viselkednek, nem veszélyeztetik az operációs rendszer működését. Miután bezártuk a sandboxot, a benne futó szoftver vagy weboldal semmivé válik. 

A rendszergazdák ezentúl nem csak az Edge böngészőben használhatják a Windows Defender Application Guard biztonsági szolgáltatásokat a Chrome és Firefox kiegészítésének, valamint egy, a Microsoft áruházból letölthető appnak köszönhetően. Ha a felhasználók egy nem megbízható weboldalt nyitnak meg a Chrome-ban vagy a Firefoxban, az oldal meg fogja nyitni az Edge-et, benne egy a Windows Defender Application Guardot használó virtuális géppel. 
 

További hírek